10 май
2019
Posted in: Новини
By    Коментарите са изключени за Дни “Еразъм 2019”

Дни “Еразъм 2019”

Предстои поредното провеждане на инициативата „Дни Еразъм“ (ErasmusDays), която цели да отбележи огромното положително въздействие на Програма „Еразъм+“, едновременно във всички държави по света, които са легитимни за участие в Програмата.

Целта на събитието е да представи европейските ценности, ползите от образователната мобилност, положителното въздействие на проектните резултати и значението на Програма „Еразъм+“ в рамките на няколко предварително определени дни, така че да бъдат видни и достъпни за гражданите, бизнеса, медиите и отговорните за формирането на политиките в сферата.

Като част от инициативата през 2018 г. в 39 европейски страни бяха проведени 1435 събития, с които бяха достигнати близо 116 милиона граждани от Европа и извън нея. Те бяха организирани в над 740 населени места в различни точки на света, с акцент върху ползите и резултатите от реализираните проектни дейности във всички образователни сектори.

„Дни Еразъм“ през 2019г. ще се проведат на 10, 11 и 12 октомври.

Как можете да се включите:

  • Всички настоящи и предишни организации-бенефициенти на Програма „Еразъм+“ се насърчават да покажат резултатите и въздействието от реализацията на техните проекти, като организират информационно събитие на доброволни начала (семинар, партньорска среща, изложба и др.). Събитието следва да бъде регистрирано на официалната страница на инициативата, която ще бъде отворена официално на 9 май 2019г. Всяко регистрирано събитие ще бъде отразено в интернет страницата и ще бъде видно на глобалната карта на инициативата.
  • Всеки от десетте милиона предишни и настоящи участници / крайни ползватели по различните дейности на Програмата (ученици, студенти, преподаватели, младежки работници и др.) се насърчават да споделят техните истории, свързани с Програма „Еразъм+“ в социалните мрежи с хаштаг #ErasmusDays.

Всеки, желаещ да организира събитие на доброволни начала на 10, 11 или 12 октомври 2019 г., би могъл да го направи, като го регистрира на официалната страница на инициативата след 9 май 2019г, но не по-късно от 9 октомври 2019 г.

При визуалното оформление на събитията /  споделянето на информация в социалните мрежи, моля да използвате приложените информационни материали.

(Visited 1 times, 1 visits today)
Share

Comments are closed.