8 ное.
2019
Posted in: Новини
By    Коментарите са изключени за Нови 37 км между Оризово и Михайлово ще бъдат цялостно модернизирани по ОПТТИ 2014-2020 г.

Нови 37 км между Оризово и Михайлово ще бъдат цялостно модернизирани по ОПТТИ 2014-2020 г.

Днес беше подписан договорът за строителство и цялостна рехабилитация на жп участъка „Оризово-Михайлово“, част от проект „Рехабилитация на железопътната линия Пловдив-Бургас, Фаза 2“, съфинансиран от Кохезионния фонд чрез Оперативна програма „Транспорт и транспортна инфраструктура” 2014-2020 г.

Цялата отсечка е с дължина 37 км., като в по-голямата си част двупътният жп участък  ще бъде изграден по ново трасе и ще позволява скорост за движение на влаковете до 160 км/ч.

В рамките на проекта ще бъдат изградени нов железен път, контактна мрежа и тунел с дължина 835 метра.

По трасето ще бъдат премахнати всички железопътни прелези, а на тяхно място ще се изградят 5 пътни надлеза и 3 пътни подлеза. По този начин ще се елиминира пресичането на едно ниво и ще се повиши безопасността.

Дейностите по обекта включват и подновяване на коловозите и стрелките в гарите Оризово, Чирпан и Михайлово, както и модернизация на системите за сигнализация и телекомуникации. Ще бъде осигурен достъп за лица с намалена подвижност до обновените приемни здания и пероните на гарите и спирките.

Стойността на договора е 217 982 167,08 лева без ДДС, а срокът за изпълнение е – до 49 месеца.

(Visited 1 times, 1 visits today)
Share

Comments are closed.