4 юни
2019
Posted in: Новини
By    Коментарите са изключени за 140 млади предприемачи представиха свои бизнес идеи

140 млади предприемачи представиха свои бизнес идеи

Със заключително събитие в „София Тех Парк“ приключи онлайн конкурсът за млади предприемачи на тема „Имам бизнес идея!“, част от Националната кампания за 2019 г. на Мрежата от 27 Областни информационни центрове в България. Само за месец постъпиха 140 видеа с бизнес идеи от цялата страна. Концепциите на общо 170 младежи, участвали в клиповете, са в сферата на изобретенията, екологичния и здравословен начин на живот, със социална насоченост, Интернет и мобилните предложения.

Във видеообръщение заместник министър-председателят Томислав Дончев подчерта, че предприемачът не е просто бизнесмен – „това е човекът, който има идея, но притежава и дързостта да я реализира“. Като благодари на участниците в конкурса за млад предприемач „Имам бизнес идея!“, той насърчи финалистите да не забравят, че е важно да имат хубави идеи и смелостта да опитват да ги развиват и осъществят.

Натанаил Стефанов – заместник-председател на Управителния съвет на „София Тех Парк“ АД и председател на Българската стартъп асоциация BESCO представи мотивационна лекция пред присъстващите млади хора. Той им разказа как се реализира една успешна бизнес идея и сподели своя опит в сферата на предприемачеството.

Водещият на събитието Михаил Стефанов разказа за видео платформата „Мини машини“ и популярния сред младежите фестивал The Bridge във Видин, който тази година предвижда да включва панел за предприемачество.

Заедно с лектори от интерактивния център за наука и технологии „TechnoMagicLand“, финалистите посетиха живата експозиция в центъра.

По време на събитието младежите създадоха своите първи бизнес контакти и обсъдиха предприемаческите си идеи и следващите стъпки за тяхното реализиране.

В периода 15 април – 12 май младежи от цялата страна на възраст между 14 и 18 години имаха възможност да измислят и представят своя оригинална бизнес идея под формата на 2-минутен видеоклип. Клиповете се изпращаха към създадени тематични събития във Facebook на всеки от 27-те Областни информационни центъра. Финалистите се определиха въз основа на гласуване в социалната мрежа между 13 май – 23 май.

Мрежата от 27 областни информационни центъра за популяризиране на Европейските структурни и инвестиционни фондове в България провежда национална кампания за седма поредна година. Целта на инициативата е да бъдат насърчени младите хора като източник на новаторски идеи и предприемаческо мислене.

Тази година инициатива е част от общоевропейската кампания „Европа в моя регион“ 2019.

(Visited 1 times, 1 visits today)
Share

Comments are closed.