4 май
2018
Posted in: Добри практики, Новини, Управление на проекти
By    Коментарите са изключени за Отчита се ръст при желаещите да се включат в проект Родители в заетост

Отчита се ръст при желаещите да се включат в проект Родители в заетост

Нови 849 заявления постъпиха с втория прием на заявления от родители, пожелали да им бъде осигурен детегледач по проект „Родители в заетост”. Проектът подпомага родителите с деца до 5 години за по-доброто съвместяване на професионалния с личния живот, като същевременно предоставя възможност за заетост на безработни лица за полагане на грижи за отглеждане на малки деца.

До 20 април беше срокът за подаване на заявления. В следващите две седмици, Агенцията по заетостта ще разгледа документите за допустимост, като приоритет ще имат заявленията, подадени от:

– самотни родители;

– многодетни семейства;

– семейства на социални помощи;

– семейства от други уязвими групи.

За резултатите от извършените проверки на заявленията всички родители ще бъдат уведомени писмено.

Бюрата по труда продължават да извършват подбор сред регистрираните безработни/неактивни лица, които желаят да бъдат детегледачи по проекта, и след приключване на приема на заявления от родителите. Целта е родителите да могат да изберат най-подходящия детегледач за детето си и да се върнат на работа  или да си намерят подходяща. Документи се приемат лично и на хартиен носител във всички бюра по труда, в работни дни между 8.30 и 17.00 часа.

Проектът се съфинансира от Европейския социален фонд на Европейския съюз чрез Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси” 2014-2020

Повече информация по проекта може да намерите тук.

 

(Visited 8 times, 1 visits today)
Share

Comments are closed.